vrijdag 27 maart 2015

Reis Zuid Afrika

Van 1 februari t/m 17 februari jl. heeft het bestuur van de stichting een reis gemaakt naar Zuid Afrika voor diverse projecten. 
Welke projecten zijn bezocht:

1. "Veritas" Dominican school voor deaf children in Hammanskraal
Op deze school zitten plm 400 dove kinderen en kinderen met een lichamelijke beperking. De gebouwen van de school zijn in een zeer slechte staat en ook de faciliteiten zijn erbarmelijk.


2. Dimphonyana foster house in Olievenhoutbosch


Op dit opvangcentrum zitten plm 60 kinderen, waarvan er 30 in dit centrum leven en slapen. Ook hier zijn de gebouwen in slechte staat en kunnen de faciliteiten een opknapbeurt gebruiken.

3. New Jerusalem Children's Home in Midrand

Dit huis heeft het aardig voor elkaar. Ze hebben de mogelijkheid om kinderen permanent op te vangen of onderwijs aan te bieden. Mede door sponsoring die in het verleden is verstrekt door Orange Babies heeft dit huis een goede opstart gekregen. Dit huis heeft een missie in kaart gebracht, waardoor er verschillende projecten nog kunnen worden opgestart.

4. Door of Hope Children's Mission in Johannesburg
Deze organisatie zet zich volledig in om vondelingen op te vangen en deze kinderen, via het adoptieproces, een eigen huis te bieden. Vanwege de financiĆ«le ondersteuning van diverse partijen heeft dit huis een goede basis, waarin voeding, medische zorg en verzorging centraal staan. Dit huis kan een rol spelen voor kennisoverdracht richting de ander bezochte huizen. 

5. TLC Children's Home in Eikenhof, Johannesburg 
De familie van dit huis is begonnen met het opvangen van de vondelingen.
Deze familie is uitgegroeid tot een warme organisatie, waar vrijwilligers en medewerkers hun best doen om de allerkleinsten van Zuid Afrika een thuis te bieden. Indien de kinderen niet ter adoptie kunnen worden gesteld, neemt deze familie de kinderen definitief op. Het huis is gesitueerd in het platteland. Veel ruimte, mooie accomodaties voor de vrijwilligers en vooral een warm liefdevol huis voor de kinderen. Ondanks het harde werken en de pogingen zichzelf te voorzien van basisbehoefte is hulp altijd welkom. Verschillende projecten kunnen daar worden opgestart. Stichting Play4Kids wil graag een helpende hand bieden in het opstarten van een moestuin. Kennis en materiaal is hierbij de noodzaak.

Tijdens de bezoeken aan bovenstaande instellingen zijn er ook Nana-doekjes uitgedeeld voor de allerkleinsten. Dit zijn gelabelde knuffeldoekjes die ook hier in Nederland besteld kunnen worden. De opbrengst van de verkoop zal ten goede komen aan het Project Maaltijd. Door geldgebrek kunnen sommige van deze instellingen weinig tot geen maaltijd aanschaffen, waardoor de kinderen alleen met water naar bed gaan. Dat gaan we met de verkoop van de doekjes veranderen. Binnenkort meer informatie hoe dit Nana-doekje besteld kan worden.

Verder is in kaart gebracht hoe de golfreis naar Zuid Afrika, die in 2016 wordt georganiseerd, er uit zal zien. Deze kunt u dan eventueel ook tegenkomen op de golfbaan.....Wat staat er verder voor 2015 op de planning ?

April
In deze maand zal een verwendag voor kinderen met een beperking worden georganiseerd. Locatie, datum en tijd volgt nog.

Mei
In samenwerking met v.v. Papendrecht organiseert de stichting een sportdag voor kinderen met een beperking. 

Juni


Op dinsdag 16 juni zal er op de Rijswijkse Golf Club een golfdag worden georganiseerd in samenwerking met de Zuid Afrikaanse ambassade. Tijdens deze dag zal Zuid Afrika in het middelpunt van de belangstelling staan d.m.v. aankleding en muziek. De opbrengst van deze dag zal ten goede komen aan de instellingen die de stichting in februari jl. hebben bezocht. (zie boven). 

Oktober

Van 2 t/m 4 oktober wordt in de Jaarbeurs te Utrecht het evenement "Nieuwekijk op zorg voor kind en gezin" georganiseerd. I.v.m. de nieuwe zorg regelingen, die in 2015 zijn ingegaan, zal tijdens dit evenement aandacht hieraan worden besteed. De hal van dit evenement zal verdeeld worden in 2 gedeeltes nl. een gedeelte voor standhouders en een DOE gedeelte. De standhouders kunnen hun expertise in de stands verkondigen en in het DOE gedeelte zullen diverse workshops e.d. worden gehouden. Denk aan koken met Nederlandse sterrenkoks, demonstraties van judo door Kenamju, voetbal door diverse (ex) voetbalprofs, creatieve demonstraties door middel van kleur etc. Ook zullen gastsprekers de ruimte krijgen om in de daarvoor bestemde ruimtes hun lezing te geven. Heeft u interesse om een onderdeel van dit evenement te zijn, kijk dan voor meer info op www.nieuwekijkopzorg.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten